Děti z Mateřské školy

Na vodní ploše Písková Lhota bylo dnes veselo, když na ni zavítaly děti z Mateřské školy speciální, která je součástí Jedličkova ústavu.

Jednalo se o děti s opožděným vývojem řeči, vývojovou dysfázií a dalšími kombinacemi, tedy děti se speciálními vzdělávacími potřebami. Náš Středočeský územní svaz už v loňském roce přivítal na pískovně děti z tohoto ústavu, a jelikož se akce setkala s velkým ohlasem, rozhodl se v této činnosti pokračovat.

Dnes tedy přijely děti z mateřinky, na září pak plánujeme další návštěvu z Jedličkova ústavu.

„Když vidíme nadšení dětí, jak jsou šťastné, a jak paní učitelky a doprovodný personál o děti pečují, chceme dál v této naší činnosti pokračovat. Věřím, že vytváříme trvalou spolupráci, která obohatí nejen děti o nové zážitky, ale i nás,“ uvedl předseda SÚS Dušan Hýbner, který všechny na pískovně přivítal. Dětem řekl jen pár základních věcí o rybolovu, ukázal jim ryby, které mohou v pískovně ulovit a pak se děti rozdělily do skupinek a šlo se lovit. Každá ulovená rybka vzbudila radost, na břeh se dostali i krásní kapři a bylo vidět, jak některé děti měly velký respekt z těchto krasavců, takže je pohladily jen ty nejodvážnější.

Dopoledne uběhlo rychle, některým se ani nechtělo domů.

Mysleli jsme i na pitný režim, takže jsme dětem připravili džusíky nebo vodu, na oběd pak dostaly hranolky s hamburgrem, bonbóny a každý obdržel tašku s našimi propagačními předměty. „Za sebe jsem absolutně spokojený s tím, jak toto setkání proběhlo, už dlouho jsem se tak nepobavil. Děti i paní učitelky byly skvělý,“ řekl Dušan Hýbner. Velké poděkování patří všem našim klukům, kteří se akce zúčastnili a dětem se maximálně věnovali s velkou trpělivostí. „Vzniká tu ideální tým lidí pro tyto akce. Není jednoduché s těmito dětmi komunikovat, ale kluci to zvládli bravurně a dětem splnili vše, s čím za nimi přišly,“ dodal předseda SÚS.

Ani my jsme neodcházeli z dnešního setkání s prázdnou, od dětí a učitelek jsme, jako poděkování, obdrželi keramického kapra, kterého vyrobily, a který bude vystaven v sídle našeho územního svazu.