Líni vůbec nejsou líní

Tak jsem zase jednou vytáhl starou dobrou „mačovku s brčkem

a šel na jeden překrásný rybníček trošku „promrskat“ vodu. Moc jsem si nebyl jistý, jestli je to správná volba, protože sice od rána svítilo sluníčko, ale foukal velmi silný vítr, a to splávečku moc dobře nedělá. Ale nějak to dopadne. U vody seděli dva dědové a ku podivu chytali starou dobrou houpačku, ale jejich dlouhé klacky bych nechtěl tahat. Zřejmě pamatovaly ještě Marii Terezii, ale dědům to žádný problém nedělalo. Při každém přehození to vzduchem prásklo, jako když bičem mrská, ale dlouho jsem u nich žádnou rybu vytáhnout neviděl.

Soustředil jsem se na svoje brčko a našel si kousek od roštíčka tak akorát něco přes metr vody, což při tom sluníčku bylo naprosto dostačující. Namíchal jsem Marcela – červené Expo s troškou TTX, a troškou masového posilovače, a nakrmil pár kuličkama velikosti tenisáku. Broky jsem musel stáhnout co nejvíce dolů, protože vichr mi tahal brčko ze zakrmeného flíčku.

První tři ryby, a hned nádherní línci, za nimi kapřík a další línci. Jen se dostal splávek do zakrmeného místa a záběr a další línek. Zkoušel jsem kombinovat červíka s žížalkou a asi to bylo to pravé ořechové. Vítr mi trošku posouval spláveček doleva a při záběru se malinko pozastavil a najednou se rozjel na druhou stranu. prostě klasická čítanka.

Najednou mi do krmení sedli kapříci, sice násaďáci, ale na to brčko to byla parádní zdolávačka. Perfektně jsem se bavil, a když mi záběry pomalu přestávaly, dohodil jsem dvě kuličky krmení a zase to byla paráda. Línci, několik za sebou, za nimi kapříci a tak pořád dokola.

Poslední dvě kuličky a mám po krmení. Nějak rychle mi ten den uběhl, ani jsem se nestačil rozkoukat a je to večer. Poslední dvě ryby a pomalu balím. Parádně jsem si zachytal, krásné ryby, přímo čítankové záběry, no co více si přát. Mezi línkama a kapříkama se občas spletl i okounek, ale za chvilku ho zase hejno línů vytlačilo.

Ani se mi moc domů nechtělo. Nevadí, zítra je taky den. Tak PERUN!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..