S feederem na Vltavě

                                                    Konečně jsem si našel chvilku, abych si pořádně „zafídroval“ a samozřejmě kde jinde, než na Vltavě.

Sice jsem si nevybral dobré počasí, občas sprchlo, foukal větřík, lítal tlak a navíc někde nahoře pustili vodu, takže jsem musel přitvrdit na krmítkách, ale rybám to bylo tak nějak úplně šumáček. Namíchal jsem svého celoročně oblíbeného černého cejna s tasty krilem a pořádně jsem to zalil aromixem s žížalama. No a ono mi to parádně šlapalo. Sedli mi do toho kapříci a prali se o soustíčka….

A kupodivu čím více pršelo, tím rychlejší byly záběry. Kolikrát do minuty. A pořádné hokejky. Testoval jsem, jestli je lepší dávat na háček dva – tři červíky, nebo bago, ale dneska to bylo úplně jedno. Prostě jsem se trefil kapříkům do chutě a byl to ten správný kapří den.

Občas si přišel zobnout i cejnek, a většina na sobě ještě mělo krupici…Ale kapříci převažovali a moc tam ty lopaty nechtěly pouštět. Škoda.

Prakticky jsem se bavil celý den a druhý prut jsem nemusel ani vyndávat z futrálu. Bohužel jak skoro celý den pršelo, někde nahoře se strašně zakalila voda, což by tak ani nevadilo, ale začal plavat bordel a obaloval se háček bordelem, musel jsem během dvou minut přehazovat. Ale i tak si to ti kapříci našli…

Jediné, co mi opravdu zase zafungovalo, byl metrový fous. Jak jsem zkrátil, prodloužil jsem délku záběru, znovu jsem navázal metrový fous a opět to šlapalo.

Tak zase zítra.

PERUN!

JO

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..