DIVIZE ÚSMP 2019 – jarní kolo – výsledky

Jako to už bývá poslední dobou nepsaným pravidlem, že před každým závodem jsme v pátek v práci, tak ani tentokrát se nic nezměnilo. Ne, že by nám nějak moc chyběl páteční tréning, ale přeci jenom, příprava je příprava. A tak holt zbývá postupně po večerech „naházet“ věci ze seznamu na jednu hromadu, v sobotu si „trošičku“ přivstat, nacpat všechno do auta a u vody si to rovným dílem rozdělit. Navíc nám předpovídají ochlazení s deštěm, tak ještě kupu nepromokavých „hadrů“, a holinky. A jak řekli, tak udělali.

V sobotu budíček ve čtyři hodiny, v půl páté pro mě přijel Honzík, nakládáme auto a kolem šesté jsme v Sázavě na závodním úseku. Řeka je v normálu, tlak malinko klesá a je 7°C. Namáčím krmení, tentokrát jsme vsadili na Eyndeho, klasické tmavé turbo, jednoho cejna, trošku vanilky, trošku anglické vločky, trošku ttx, zvlášť hlínu na patentku a hlínu kouřivku, a hotovo. Oba vytahujeme z auta bedny a dělíme si krmelce, návazcový vlasec, háčky a ostatní bižu, a rozdělujeme si živou pro tři na dva dny, cpeme ji do krabiček a můžeme jít na snídani. Do Pražské Divize se přihlásilo deset teamů a ještě osm dalších jednotlivců do Krajského přeboru. Většina teamů už je na místě a tak se s nimi zdravíme.

Během snídaně Míra udělal prezentaci, bohužel jeden team se nedostavil a ani se neomluvili!

Losujeme, já jdu na A7, Honzík na B6 a Míra na C7, takže lososvat jsme se ještě stále nenaučili. Nevadí, mákneme. Popřáli jsme si hodně štěstí a taháme věci na sektory. Pomalu se začíná zatahovat a to ještě netušíme, co nás čeká. Je tu začátek závodu a začíná se silně ochlazovat a najednou, po půl hodince chytání, slejvák jako prase. Za chvilku je úplně jedno, jestli sedím v nepromokavých hadrech, prostě Mazec!!!Takový slejvák během závodu už dlouho nepamatuji! Zkouším točit všechny živé nástrahy, ale asi nejvíc mi funguje kukla s pinkou nebo patentkou, na červa jsem chytil jen jednu rybu, zatímco kolega vedle chytá jen na červíky.

Docela si na ten déšť zvykám a makám, jak to jde. Bohužel mi větší kapr uráží dole třináctku návazec, a jeden cejnek se mi vyřízl u podběráku, škoda. Dole na fořtu tahají kapry, ale dva své soupeře vlevo a tři vpravo porážím, dál nevidím. Nakonec jsem udělal do divize krásnou trojku, Míra na céčku taky trojku a Honzík s naprostým přehledem béčko vyhrál.

Váží se ještě za deště a tak balíme všechno pěkně mokré. Bohužel na nás nezbylo ubytování v kempu a tak rychle balíme a jedeme bydlet do nedalekého hotelu, kde si po koupeli pochutnáváme a plníme bříška parádní baštou. Usínáme, jako by nás do vody hodili, a sotva jsme zavřeli oči, je tu ráno. Velmi silně se ochladilo, Míra má zamrzlé auto!!! Honza je dole přesně na čas (byl si doma splnit svoje povinnosti? a dobít baterie), tak mě nakládá a jedeme znovu losovat. Silná změna počasí se podepsala na braní ryb, druhý závod musíme ryby sakra přemlouvat, ale Honzík si s tím parádně poradil a vystřihl druhou jedničku z antiforhondu A8! a vede i celkově jarní kolo Pražského přeboru. Mě už se tak moc nedařilo, kdybych neměl patenku, nechytil bych rybu a udělal jsem pětku a Míra to trošku pokakal a vystřihl nám devítku, ale i tak tento výsledek stačil na velmi pěkné druhé místo. Vyhráli kluci z LK Baits feeder teamu a třetí za námi jsou místní kluci z MO Sázava.

Děkujeme MO Sázava za zapůjčení krásné vody, klukům Pešoutům za pomoc a RS, a určitě se uvidíme na druhém, podzimním kole. PERUN

 

 

 

 


 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..