Labe napodruhé – jinde a jinak

                                                                           Předpověď počasí na moje volné čtyři dny nebyla nijak lichotivá, tedy vedro, tropy a vítr.

Takže moc velká paráda. Proto volím proudnou řeku, někam, kde bude pokud možno co nejvíce stínu pod stromy co nejdéle, málo lidí, možnost sáhnout si na velkou rybu a auto kousek za „prdelí“  z důvodu milionů krámů v autě. A bohužel takových řek moc není, přesto to vyhrává Labíčko (odradilo mě i oprava Baranďáku – takže mimo hru Sázava, Berounka a Vltava) a ráno nakládám všechny svoje cajky do auta a vyjíždím kolem šesté, abych se vyhnul ranní dopravní zácpě a u vody po nezbytné návštěvě benzínky s pravidelnou snídaní a bagetou, sušenkou a kafíčkem jsem kolem půl osmé. Na mém oblíbeném místě sedí, nebo spíš je zaparkovaný karavan, a tak jedu proti proudu, abych „urval“ co nejvíce soukromí. Bohužel naproti sedí, tedy spíš mají postavené bivaky tři kapraři, a vidím šest nahozených prutů, jedu tedy kousek nad ně, protože nevím, kam házejí a abych je nijak neomezoval. Pardon, stojí tu sice tři bivaky, ale kluci jsou hned na sebrání papírů. První má svoje dva pruty skoro pod svým bivakem, ale druhý už je dvacet metrů proti proudu a třetí minimálně padesát metrů!!! Vůbec nejsem zaujatý proti jakémukoliv rybolovnému způsobu, ale jak někoho může bavit nahodit dva klacky do řeky, zapnout pípák a jít chrápat do bivaku!!!! Navíc minimálně dvakrát projel řekou remorkér s těžkým nákladem a tady je předpoklad, že se mi nástraha(koule?) může obalit bordelem, a oni to vůbec neřešili, prostě nahodili a šli od prutů….Opravdu moc zábavný rybolovný způsob….Navíc proti minimálně Rybářskému řádu“ rybář MUSÍ být u prutů přítomen tak, aby mohl bezprostředně po záběru s prutem manipulovat…Byl jsem svědkem, kdy měl jeden z nich záběr(za celý den jeden ze dvou!!!) a kapr se na kaprařskou srkačku píchnul, pádil k jezu, tady se praštil do hlavy a běžel zase zpět a teprve za stálého řvaní pípáku vybíhal z bivaku rybář, aby ho mocně zasekl a zdolal….Chudáka padesátníka…..MOC VELKÁ ZÁBAVA….

Možná to blbě vyznělo, ale mě je úplně jedno, že bambuláci naházeli koule do řeky a šli spát. Jejich věc, když je to baví…Já jsem si namíchal kaprové krmení – klasickou Sensasku, hrubého kapříka jsem smíchal s řekou a přidal půlku hrubého cejna, trošku TTX, tročku anglické vločky a trošku sladkých sušenek. Měl jsem sebou klasické barvené červíky, žížalky a vzal jsem si na vyzkoušení dumbelsky od kluků z Počátek, abych vyzkoušel, co kapříkům chutná. A opravdu jsem se bavil. Tahal jsem ryby za rybou a sladké jim chutnalo, moc chutnalo…

Volím ze sladkých příchutí a nejvíce se osvědčuje můj oblíbený pomeranč a jahoda. Zajímavé je, že nechtějí kulatou nástrahu, tedy dumbels je TOPka…A protože jsem se přišel bavit, tak zkouším a kombinuji. A vyplácí se mi to, protože stále chytám. A když mi takto jdou ryby, můžu si i dovolit testovat velikost háčků a zjemňování vlasců…

Sluníčko pere o sto šest a mě je hrozné vedro. Pomalu se přehupuje přes stromy, za které jsem se schválně schoval a začíná mi svítit do obličeje. A to se mi samozřejmě vůbec nelíbí. Vidím, jak naproti KAPRAŘI balí, ale i já moc dlouho nevydržím, protože je neskutečné vedro.

Relativně jsem v pohodě, protože jsem si velmi slušně zachytal. Mám kromě jiného sedm kaprů, který ten nejmenší měl padesát a ten největší 68, a „jakobykapraři“ naproti měli jen dvě jízdy, samozřejmě každý přišel na něco jiného. První na jednu pinku, druhý na tři červíky, třetí na dumbelsku jahoda, čtvrtý na bago žížal……Nepočítaně cejnů, skaláků, podouství, plotic, tloušťů….

A hlavně: BAVIL jsem se celý den!!!

Užil jsem si zase nádherný den na rybách a tak zase příště PERUN!

JO

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..