Dětský kroužek soutěž v kreslení

                 Vyhlásil jsem pro děti soutěž v kreslení a téma bylo – nakresli pro tebe nejkrásnější, nebo nejhezčí rybu, a nakresli rybu, která patří na Štědrovečerní stůl.

Použít mohli pastelky, barvičky, propisky, tužky, fixky, štětce, podle toho, s čím se komu lépe kreslí. Samozřejmě jsem nechal na dětech, jestli to bude ryba, žijící u nás, nebo třeba někde v moři, či snad akvarijní rybička, a jestli mají o Vánocích na talíři kapříka, lososa, nebo štiku. Ale klidně mohli nakreslit i prasátko, kuřátko, nebo krůtičku, protože se minimálně polovina přiznala, že to o Vánocích na svém talíři mají.

Ale jak tak koukám na ty všechny obrázky, asi mají všude jinou tradici, ale klasický Vánoční kapřík se salátkem k nám prostě patří.

Každopádně se to dětem moc povedlo a jsem rád, že je to i bavilo.

Úmyslně jsem obrázky zveřejnil na FC v různých skupinách, aby si je mohli všichni prohlédnout a případně „olajkovat“. Poslal jsem je na různé sociální sítě a sbíral počet kladných „bodů“, abych mohl vyhodnotit vítěze a patřičně ho za svůj obrázek odměnit.

A dneska nastal ten správný den, kdy jsem vše sečetl a podtrhl. Ale aby to bylo spravedlivé, vyhlásím jen opravdu první tři a odměnu dostanou všichni, co se snažili, Však si to zaslouží a pro ostatní to bude lekce, že za dobrou práci bývá většinou dobrá odměna….

Jednoznačně se nejvíce líbil obrázek od Laury a tak před klukama vyhrála o parník. Za to o druhé a třetí místo byl do poslední chvilky boj a nakonec o jeden jediný hlásek vyhrál Tomáš před Ondrou. Další umístění jsem už neřešil, a tak všichni ostatní, co poctivě obrázky nakreslili, byli na nepopulárním, čtvrtém místě, ale za to spravedlivě odměněni.

Přeji všem dětem hezké vysvědčení a aby se jim splnili prázdniny snů….

JO

 

 

 

One thought on “Dětský kroužek soutěž v kreslení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..