Podzimní pohár AFTV v LRU – feeder Foto

Podzimní pohár AFTV a Pohár Rybářských potřeb OD Hvězda Benešov

 

Na jaře jsme uspořádali závody o Radotínský pohár a o Pohár AFTV (Amateur Feeder Team Vydra) ve družstvech i v jednotlivcích v LRU – feeder. V podstatě na zahájení roku a dá se říci, že i sezony. Ke konci roku jsme chtěli ještě nějakou akci a tak 8.11.2003 jsme pořádali soutěž o Podzimní pohár AFTV a o Pohár Rybářských potřeb OD Hvězda v Čerčanech u Benešova na řece Sázavě 3b, opět v LRU – feeder. Protože jsme chtěli pro Vás udělat příjemnou atmosféru a prostředí, zajistili jsme stánek s občerstvením a vybrali vodu se zarybněním všech druhů ryb. V tomto úseku je řeka s mírným proudem a písčitým, v horní části s písčito-bahnitým dnem, břehy porostlé pobřežní travinou a stromy.

Ještě před stanovenou hodinou srazu se začali sjíždět závodníci ze všech koutů naší republiky, což nás moc potěšilo. Po upřesnění pravidel a dotazů, se 26 závodníků ( z toho 12 soutěžilo v teamu) odebralo na sektory, které si vylosovali. Mezi soutěžícími byla žena a také dva 13-ti letí kluci, kteří jak ukázali, na feeder chytat umí ( Ondra Novotný – 250 bodů a Filip Houžvička – 50 bodů).  Vzduchem se pozvolna nesla vůně míchaného krmení a hlasy závodníků, navzájem se povzbuzující do chytání.

Klidnou krajinu a prodírající se slunko skrz mraky přerušil první signál – krmení. Na vodní hladinu začaly dopadat připravené koule mlsu a poklidně plujícím rybám se začalo snášet papů jedno lepší než druhé. Pět minut poté, bylo signálem odstartováno první soutěžní kolo. Slabé vlasce, šňůry, krmítka či olůvka postupně svištěly vzduchem a dopadaly do zakrmených míst. První záběry na sebe nenechaly dlouho čekat a vezírky se pomaloučku plnily drobnými rybkami.

Konec prvního kola ukázal překrásného kapra, který vážil 2850 gramů, několik baculatých tloušťů, všude přítomných ouklejí, ale také hrouzek a cejnek malý byl vážen. Zapsání bodů, rotace závodníků, občerstvení u stánku vybaveného teplým jídlem a pitím a druhé kolo mohlo pomalu začít.

Ve 13:15 hod. se odstartovalo druhé kolo. Sluníčko roztrhalo mraky a ohřálo vzduch. Během celého závodu přijížděli lidé ať rybáři či nerybáři a s úžasem sledovali “ tiché blázny „, jak koukají na špičky prutů. Poté se zájmem chodili za rozhodčím či garantem a ptali se na „podivnou techniku koukání do vzduchu“. Nad  výkladem jak odborným tak i prostým, někteří jen kroutili hlavou a nechápali, jak úžasně je rybaření, tím více chytání na feeder. Někteří návštěvníci (rybáři) si odnášeli feederové pruty, šňůry a další vybavení, které bylo možno koupit v místě závodu.

Celý průběh závodu se držel časového harmonogramu díky organizaci a hlavně díky ukázněným a skvělým závodníkům a tak v 15:45 hod. byl ukončen závod v Čerčanech. Vážení, zapsání do bodových listů a Standa už šel vyhodnocovat. Celkem bylo uloveno 14.550 gramů ryb. Nejčastější rybou byla ouklej, ale ve druhém kole to byly i tloušti, kterých bylo vytaženo dost. Výsledky jsou známy, hurá na sdělení mezi soutěžící. První místo v jednotlivcích si vybojoval pan Černý Jindřich s 2950 body a jako team byl vyhlášen s celkovým počtem 3750 bodů Počernice Team ve složení Hrubeš Václav + Davídek Josef.

Se zapadajícím slunkem, vybojovanými poháry a diplomy, o zkušenost bohatší a nadšením na další závody, jsme všichni navzájem rozloučili.

Na závěr bych jako organizátor-rozhodčí chtěl poděkovat všem za jejich bezproblémové chování u vody, zacházením s rybou a k celkovému přístupu k soutěži. Je zcela na místě poděkovat MO ČRS Čerčany, která nám poskytla vodu a možnost vykonání závodů. Taktéž Rybářským potřebám OD Hvězda Benešov (pro nabídku věcí odkaz Ryb. obchod.) patří poděkování.

Standa Váňa – Amateur Feeder Team Vydra – 2003

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..